10 dôvodov prečo začať s plávaním

Kedy je najlepšie prvý krát prihlásiť dieťa na plávanie? Toto je otázka, s ktorou sa potýkajú nie jedni rodičia.

Dôvod prečo väčšina rodičov váha prihlásiť svoje dieťa na plávanie už v rannom veku je ten, že nemáme dostatok informačných zdrojov na túto tému, a aj to, že mnoho ľudí a rodičov sa bojí ponoriť deti pod vodu v takom útlom veku.

Bábätká sú prirodzenými plavcami, predsa len svojich prvých 9 mesiacov života pred narodením strávili vo vode. Čím skôr ich vystavíme vode, tým lepšie sa budú vedieť adaptovať na vodné prostredie a rýchlejšie sa naučia plávať. Napokon, je to jedna z nevyhnutných zručností na prežitie. S plávaním pre bábätká sa odporúča začať približne v 3-4 mesiacoch. Pred prvými 3-4 mesiacmi môže totiž detská kožička byť príliš citlivá na bazénovú vodu.

A aké sú výhody baby plávania?
Hneď tu je pár :)

  1. Prirodzený inštinkt
    Ako sme už spomenuli, bábätká sú rodenými plavcami. Ich reflexy a prirodzené plávajúce schopnosti sú najlepšie ihneď po narodení. Čím viac sa bábätká vyvíjajú, tým väčšiu majú tendenciu strácať tieto kľúčové zručnosti ak ich necvičia pravidelne. Keď vezmete svoje dieťa na hodiny plávania v ranom veku, pomáhate mu tým zlepšiť nielen jeho všeobecné zručnosti, ale naučí sa plávať oveľa skôr akoby sa naučilo v neskoršom pokročilom veku.
  2. Celotelový tréning
    Plávanie je jeden z mála športov, pri ktorom musíme využívať všetky naše svaly. Ak zoberiete svoje dieťa na plávanie už v skorom veku, napomáhate mu tak k rozvoju dôležitých funkcií tela vrátane svalov, pľúc a srdca.
  3. Dlhodobý zdravotný prínos
    Plávanie je celotelová aktivita, a učením svojho dieťaťa plávaniu rozvíjate jeho aktívne a zdraviu prospešné trávenie času. Plávanie ranom veku pomôže vášmu dieťaťu schopnosť udržať si dlhodobé duševné a fyzické zdravie.
  4. Duševný rast
    Lekcie plávania môžu výrazne posilniť duševný vývoj dieťaťa. Deti, ktoré chodia na kurzy plávania bábätiek, sú badateľne vyvinutejšie pred svojimi rovesníkmi v časem keď začínajú školskú dochádzku.
  5. Kvalitne strávený čas s rodinou
    Plávanie je aktivita plná zábavy. Ak vezmete svoje dieťa na kurzy plávania pre bábätká, dávate rodičom ideálnu príležitosť spojiť sa so svojimi deťmi a stráviť kvalitný čas, ktorý je rozhodujúci pre osvojenie si zdravých návykov na celý život.
  6. Pozitívny vplyv na rodičov
    Lekcie baby plávania majú okrem výrazného kladného vplyvu na bábätká vplyv aj na rodičov. Byť v bazéne s vlastným dieťatkom napomáha k zrelaxovaniu celého tela a mysle od každodenného stresu.
  7. Väzba rodiča a dieťaťa
    Bazény sú miestom, kde sa môžete odosobniť od všetkých pracovných, osobných stresov a napätí. Plávanie s deťmi ponúka rodičom jedinečnú príležitosť užiť si kvalitný čas so svojimi deťmi a posilniť ich vzťahy.
  8. Zlepšený stravovací a spací režim
    Lepšie stravovanie — vzor spánku Podporovaním duševného rastu a vývoja môže plávanie pomôcť bábätkám pri rozvoji lepšieho stravovania a spánku.
  9. Sebavedomie
    Deti s vylepšenými plaveckými schopnosťami rozvíjajú medzi rovesníkmi lepšiu sebaúctu, čo im pomáha pri celkovom rozvoji osobnosti.
  10. Bezpečnosť
    Utopenie je na Slovensku hlavnou príčinou úmrtia detí. Ak vezmete svoje dieťa na kurzy plávania bábätiek, investujete vlastne do jeho celoživotnej bezpečnosti a ochrany pred utopením.


Máte záujem prihlásiť svoje dieťa na Baby Plávanie?

Existujú rôzne spôsoby, ako naučiť svoje dieťa hodiny plávania. Profesionálne kurzy plávania bábätiek ponúkajú rodičom ideálnu príležitosť naučiť sa túto životne dôležitú zručnosť v kontrolovanom a monitorovanom prostredí. Škola plávania Baby Shark Academy ponúka zábavné, živé a bezpečné lekcie plávania detí v Senec Gardens. Rodičom prináša kvalitne strávený čas s vlastnými ratolesťami a nezabudnuteľné zážitky pri učení sa nových zručností.